De vooravond
Hectisch en vooral uitputtend kan ik de afgelopen weken omschrijven. Wat een hoop dingen moeten er last minute nog geregeld worden wanneer je zo lang weg gaat. Ik had alles best goed op orde, vond ik zelf. Een keurige to do-list, waarvan het meeste weken geleden al was afgestreept.
Maar dan komt er natuurlijk altijd iets wat dan toch minder goed geregeld leek. OF beter gezegd, wat wel goed geregeld was, maar waar de Nederlandse bureaucratie weer een stokje voor steekt, en waardoor je flexibiliteit behoorlijk op de proef gesteld wordt.
En dus heb ik geen creditcard in Zuid-Afrika. Overkomelijk, zou je denken, een aantal jaar geleden had vrijwel niemand er één. Maar ook eng, want ik ga wel helemaal alleen. Wat dan als je pinpas het niet meer doet. En ik moet een auto huren, kan dat zonder creditcard? Dat leverde afgelopen weekdus enige vorm van paniek op, maar zoals altijd kwam alles weer goed en vonden we een goede, hoewel niet de meest ideale, oplossing.
Nu heb ik gisteren de laatste spulletjes in mijn backpack gepropt. En weegt hij wonderbaarlijk genoeg maar om en nabij de 13 kilo. Wat me dan weer engszins zorgen baart. Ben ik niets vergeten!?
Maar goed he, daar vinden we dan tegen die tijd ook wel weer een oplossing voor. In Afrika hebben ze ook winkels.

Toch kan ik niet meer zeggen dat ik, met nog ongeveer 24 uur Nederlandse kou op de teller, volledig in control ben. Eigenlijk alles behalve dat. Voor mijn gevoel heb ik totaal geen overzicht meer. Ren ik van hot naar her, is de structuur in mijn doen en laten aardig zoek en word ik om de haverklap onderbroken door onverwachte, maar meer dan gewaardeerde bezoekjes. Zo moet een gemiddelde ADHD'er zich ongeveer voelen, schat ik. Tijd om alle lieve nieuwjaars- en goede reis berichtjes en/of gemiste oproepen te beantwoorden is tot nu toe (nog) niet gelukt. Sorry!
Kortom, eigenlijk kan ik niet wachten tot ik in dat vliegtuig zit en alles is zoals het is. Dat niemand meer aan m'n hoofd zeurt en lijstjes lijstjes blijven. Nog één dag!
Maar dat betekent daarnaast ook meteen dat er nog maar één dag over is om iedereen gedag te zeggen en nog even te kletsen, lachen en knuffelen met vrienden en familie. En dan vind ikéén dag ineens wel weer heel ergkort...
Maak je geen zorgen! Zodra de deur van het vliegtuig dicht gaat schieten je gelijk 3 dingen in je hoofd die je misschien vergeten bent.
Gewoon zorgen dat je je hoofd bij hebt, meer hebt je niet nodig!
Enjoy it!!
Hoi Femke,
Gewoon je hoofd erbij houden zoals je dat altijd doet en dan komt alles goed. Ga vooral genieten want het was toch je wens en dan is een vergeten truitje of blouse echt geen probleem. Nog een fijne koude dag, geniet nu nog van de sneeuw want die zul je daar niet veel zien lijkt me. Veel succes.
Ad
Hoi Femke,
Ik weet precies hoe je je voelt! Alles komt echt wel goed hoor, alles een beetje op je af laten komen.. en lekker genieten! Ik ben nu al benieuwd naar al je verhalen, veel plezier:)
Liefs Paula
Heeey meis!!!
Ondanks alle stress, gewoon heeeeel veel plezier! Ga er heerlijk van genieten, dat je dalijk de sneeuw hier achterlaat en naar het zonnige Zuid Afrika gaat! Hipper wordt het niet toch :) (En, als je zorgt dat je met enige regelmaat in- en uitademt, dan komt het wel goed.) Beleef van alles en geniet ervan!
kuuus
alles komt goed! Misschien ben je gewoon heel goed in pakken?? Dat kan toch ook!
For every storm, a rainbow,
For every tear, a smile,
For every care, a promise,
And a blessing in each trial.
For every problem life sends,
A faithful friend to share,
For every sigh, a sweet song,
And an answer for each prayer.
Nog heel even, de zon schijnt vandaag
en morgen nog veel feller
je hartjes-muts drie maanden in de kast!!!
we will miss you but ENJOY, liefs Jody
Ik wens je een fijn en leerzaam verblijf toe in het verre zuiden.
Door de extra hectiek die je nu ervaart, zul je straks extra daar genieten.
Ken je het Afrikaanse spreekwoord:
Jullie (Europeanen) hebben de klok, wij hebben de tijd.
Genieten....
Ome Eric
Heel logisch, die stress - maar je zult zien dat dat straks allemaal van je afvalt als je daar bent! Je gaat het zo leuk hebben daar, k weet het zeker! En inderdaad: als je je paspoort, tickets en pinpas maar hebt, dan kun je de rest daar altijd nog kopen!
Heeeel veel plezier!!!
Kus!!
Je zit nu volgens mij in het vliegtuig!
Erg fijn gevoel vond ik dat :D.. Dan hoef je je nergens meer druk om te maken (dat heeft dan toch geen zin meer ;))..
Ik hoop dat ik binnenkort iets van je ga horen! En over 1,5 week is ons logeerpartijtje al haha!
Heel veel plezier je eerste paar dagen! Geniet ervan!
Xx
Toch leuk dat jullie tijd hadden nog even langs te komen.
Het komt best wel goed met "alles wat je vergeten bent".
Leuk trouwens, die foto van je toekomstige achtertuin boven je blog.
Fam. SH2
Hooii Femke!
Ook ik heb je site ontdekt.. Hoop dat je dat geen probleem vindt ;)
Ik wens je heel veel plezier en suc6 op je reis!
Fijne reis!
Groetjes Kirsten
Hee Femke,
het grote avontuur gaat beginnen!
Ga er lekker van genieten en wij zijn benieuwd naar alle verhalen die je straks gaat schrijven. (sinds Santiago weten we dat je dat erg goed kunt!)
Groetjes van Det en Ad.
Wat gaaf zeg! No worries, het komt allemaal goed. Vergeet vooral niet te genieten!
Heel veel liefs vanuit zonnig Curacao! xx
Hee lieve Femke,
wens jou een heel leerzaam, goed en suk6vol verblijf in Kaapstad!
Zie je in april in goede gezondheid weer terug.
Denk aan je en see you xx
liefs thea
Hey Femke!
Die stress en paniek voor vertrek, ik was het alweer vergeten maar herken het nu helemaal! Maar net als al die even paniekende reizigers die je voor zijn gegaan kalmeer ook jij vast zodra je op locatie bent en wis je die stress voor vertrek gewoon uit je geheugen. En dan is er weer plek voor alle nieuwe, ongetwijfeld supertoffe ervaringen! :D Ik ben enorm benieuwd wat je allemaal mee gaat maken, ik kijk al uit naar je volgende reisverslag!
Veel plezier en succes!
Sabine
Hoi Femke!
Heel veel plezier! En ik ben benieuwd naar je verhalen :-)
Janna
Hee Femke,
Je weblog ga ik zeker bijhouden! Heel veel plezier en succes daar :) Het wordt vast een onvergetelijke ervaring!
xx Rowan
Lieve Fem,
Als je dit leest zit je in Kaapstad, ben heel benieuwd hoe je het daar zult hebben.. Hopelijk heb je een beetje goed internet, zodat ik je belevenissen kan volgen!
Geniet ervan!
Veel liefs
Natuurlijk komt alles goed. Voor nu vooral een goede reis!
Heb jij ook door elk raampje van de slurf gezwaaid??
Veeeeeeel plezier!
Liefs van Eline uit Curacao :)
Hey Femke,
Terwijl ik dit schrijf ben je inmiddels alweer goed aangekomen. Ondanks dat je misschien niet alles meer kon overzien, is het denk ik allemaal wel op zijn pootjes terecht gekomen en heb je nu vast geen belangrijke dingen vergeten. Daarom wens ik je een hele fijne tijd en tot over drie maanden!
Daniël
Ook zo'n rotdag gehad gister? Maar het leven gaat weer verder. Hier in ons tempo,maar ook daar bij jou in jouw tempo. Ligt waarschijnlijk een stuk lager dan bij ons. Zo snel mogelijk dat Z-Afrikaanse ritme zien op te pakken.xxx