Hitte en het eerste ritje
Zo Hier is dan het eerste berichtje uit Zuid-Afrika!. Daar zit ik dan, helemaal aan de andere kant van ons aardbolletje. En wat duurt het lang om daar te komen, pffff! Gelukkig had de KLM een halve videotheek om te bekijken, wat de tijd dan nog enigszins deed opschieten. Toch is ruim twaalf uur op zo'n stoeltje niet echt een pretje...gelukkig hoef ik over drie maanden pas terug! ;)
Maar goed, dat terzijde. Ik werd van het vliegveld opgehaald maandagnacht en nadat ik eerst bijna aan de verkeerde kant van de auto was ingestapt (ow, ja...links...) werd ik naar mijn huis gebracht. Maar eerst reden we nog een stukje de Tafelberg op, zodat ik van een adembenemend lichtjes-uitzicht kon genieten. De eerste kennismaking met Kaapstad @ night was geweldig!

Mijn huis is ook echt superleuk, hoewel het wel een echt studentenhuis is met de bekende gebreken, en na een korte rondleiding en met name uitleg van alle deuren, hekken en de sleutels die daarbij horen (het is goed beveiligd hier!) werd ik alleen gelaten in mijn kamer. Die is vooral kaal, maar erg ruim en het heeft een raam op het zuiden, wat betekent dat ik nooit de zon binnen heb. Want ja, die zit óók aan de andere kant! Hahaha!
En daar was ik gisteren eigenlijk meteen blij mee want gisteren liep het kwik hier op tot wel 37 graden! En dat is hier net zo HEET als in Nederland. Wat een overgang zeg, van -10 op Schiphol, terwijl de sneeuwvlokjes langs het raampje dwarrelen naar een vreselijke hitte. Gisteren heb ik dan ook vrij weinig gedaan. Even naar de supermarkt, die om de hoek zit en wat gelezen en gesocialized met mijn huisgenoten. We hebben met zijn allen gegeten. Op dit moment zijn we met vijf meiden en vannacht is er een stelletje gearriveerd, dat hier maar een week zal verblijven in afwachting van een appartement. Hen heb ik nog niet ontmoet.
Vandaag hadden we het plan om met de auto te gaan oefenen. Gitta en Charlotte (2 huisgenootjes die ook dit weekend zijn aangekomen hadden ook nog niet eerder gereden) Gisteren had het verhuurbedrijf hem namelijk afgeleverd. Wat een bak! Echt vreselijk! Die dingen zijn een hel om in te rijden! Eerst was het wagentje van Gitta aan de beurt. Die had niet eens een gaspedaal (maar gewoon zo'n pinnetje) en de handrem hield het niet bij hellingtrekken. Gelukkig ging Lot mee, zij rijdt hier al 5 maanden rond en was dan iets meer ervaren. Het ging helemaal goed.
Maar toen moest ik in mijn eigen autootje. Ook al zo'n vet oud ding, dat het verhuurbedrijf voor de deur had geparkeerd (op een helling, altijd fijn). Nou, dat ding had al allerlei instructies van hoe hij gestart moest worden, eerst de sleutel draaien, dan één of ander knopje indrukken, en dan kon je de sleutel weer verder draaien en zou hij starten. Die kerel van het bedrijf praatte zo onduidelijk Engels dat ik hem vaker niet dan wel begreep. Dus het starten leverde al meteen problemen op en na veel gedraai en gemor lukte het eindelijk om de motor aan de praat te krijgen. Maar dan...de handrem kreeg ik er niet af en omdat ik meteen moest hellingtrekken zat ik ook nog te klooien met het gas en de koppeling. Uiteindelijk trok Lot de rem eraf, natuurlijk juist op het moment dat ik het gas niet vergenoeg in had als vanzelf reden we achteruit en knalden (met beleid) op de auto achter ons! OMG! En toen, het mooiste nog van alles, flipten alle lampjes in het dashboard, en hoorden we een vet raar getik. De auto was met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen...
Nou, volgens mij is dat linksrijden (op den duur) wel te doen, maar die auto's van hier, die zijn veel en veel erger!
To be continued...
Nou ik ben benieuwd hoe het je vergaat kwa deelname aan het verkeer, als je auto zich los kan maken van die andere auto!!!!
Hier is het heeeeeeeeel erg koud, gisteren bevroren mijn handen door de handschoenen heen.
Fijn dat je goed bent aangekomen,
succes met alles, en liefs J
Het klinkt als het begin van een geweldig avontuur! :D
Fijn dat je goed aangekomen bent! Veel plezier verder!
En succes met het autorijden, want het klinkt erg lastig daar... :-)
Liefs, Janna
Hahaha. Zo zie je maar dat al die Nederlandse 'gebreken' ook niet altijd goed uitkomen (bergen met bijbehorende hellende wegen, 37 graden Celsius).
Maar goed, alles heeft z'n tijd nodig om te bezinken, en als je er eenmaal aan gewend bent valt het allemaal wel mee.
't Grappige is nog dat je over een paar maanden HIER ook weer aan de verkeerde kant instapt :P
Haha, klinkt verschrikkelijk die auto zeg! Maar over een tijdje ben je er vast helemaal aan gewend.
En mooi dat de huisgenoten zo gezellig zijn!
Veel plezier!
Liefs Meriël
Oohhhh.... wat ben ik blij dat je een berichtje hebt geplaats. Zit al 2 dagen in de piepzak, 1000x keer mijn mail checken, geen vliegtuig van KLM neergestort?, Femke.... waar ben je nu? Oh nee, dit is de 'reismee' site, haha ;)
Maar wat een geweldige eerste ervaringen zeg. Jeminee! Ik zie al helemaal voor me dat jij in die auto zit, en gillen en giechelen als een bezetene. Ik had erbij willen zijn! Gelukkig bevalt het huis, de huisgenoten en de hitte je goed. Ik kan haast niet wachten om me bij je te voegen in dat prachtige en verre land!
Lieverd, we houden contact, en ik denk heeeeel veel aan je. Kus Lottie
Haha wat n verhalen al meteen! :)
Ik ben benieuwd wat je allemaal nog meer mee gaat meemaken! Maar zo te horen heb je t al aardig naar je zin daar, goed zo!!
Succes met je rammelbak en heel veel plezier!!
Liefs Renée
Haha, ik vind dit echt weer iets voor jou om mee te maken. Ik zie het al helemaal voor me!!:p
Fijn dat je goed bent aangekomen en dat de eerste indrukken zo mooi zijn. Ik hoop dat je nog veel meer mooie en geweldige ervaringen zult opdoen...Geniet er vooral van, je hebt het verdiend.
Liefs, Marloes
Ach, die auto valt later onder het kopje "weet je nog toen we zo hebben gelachen met die auto?" en verder verbleken al je autoproblemen natuurlijk wel enigszins bij de vernoeming van het lichtjesuitzicht op de Tafelberg! O zo geweldig! Ben ik eens jaloers op jou in plaats van andersom als ik in Rome zit :-)
Femke, k'heb nog een Suzuki Vitara te koop. Ik stuur hem wel op.
Gegroet,
Mark
Haha wat leuk allemaal, die reacties!
En Lottie, echt waar, je hebt het bij het rechte eind, tranen van het lachen! Hilarisch!
Heb wel zitten lachen, hier, jij in die auto.....en zweten....zou ik in ieder geval doen!
Als je loopbaan nou niet zo wil, kun je altijd nog gaan schrijven! Veel plezier daarginds
Zozo, dat is idd een flinke overgang qua weer, al flink gesmeerd met factor 50 dus?
Maar wat een autopech, wel een ander soort pech dan jij met de auto had voorgesteld, hihi.. Maar goed om te horen dat je het iig naar je zin hebt en dit soort avonturen met leuke nieuwe kunt beleven!
Geniet ervan, liefs
superleuk om nu al wat van je reisverslag te lezen
en als je een paar weken verder bent kan je er al een boek van maken
nog veel plezier en tot schrijfs
Ha Femke,
Fijn om te horen dat je goed aangekomen bent!!
Geniet er lekker van en ik blijf je verhalen volgen!
Liefs x Fenny
Hoi Femmie,
Wat gaaf jouw verha(a)l(en). Zoals ik het op de foto's kan bezien ben je op een leuke stek terecht gekomen. Mooie kamer trouwens! En dan dat gedoe met die auto's. Ik zie het helemaal voor me. Take care and enjoy. Benieuwd naar meer SA nieuws.
Liefs, Anja
Hey Femke!
Hitte, zon op het noorden, links rijden, crappy auto...het lijkt wel...alsof je aan de andere kant van de wereld zit! Klinkt wel heel tof allemaal hoor, ik ben benieuwd wat je nog meer mee gaat maken! :D
Sabine
Is het trouwens waar dat het water nu de andere richting op gaat door de gootsteen? Ik weet nog steeds niet of dat nu een broodje aap verhaal is...
@ Sabine
Haha, heb echt géén idee! Welke kant gaat dat in Nederland dan op? Dan kan ik eens vergelijkend onderzoek uitvoeren :P
Hee Femke en Sabine,
zoek maar eens uit en zie dat het echt klopt :P Komt door de rotatie van de aarde.
Marc
Sow dat is even een binnenkomer, meteen een autoongeluk(je).
Leuk dat er wat huisgenootjes zijn die ook net zijn aangekomen zodat je samen alles een beetje kan ontdekken (en natuurlijk huisgenootjes die er al wat langer zitten en die weten hoe het allemaal er aan toe gaat!)
Ik ga eens even naar je fotos kijken!
Geniet er nog van!
Kus
Ps. Ik zou ook wel willen dat het hier nu 37 graden was...
Eindelijk ff tijd gehad weer bij te lezen in je blog. Een goed begin dus! Hier is het nu -8 en in Amsterdam ligt 10 cm sneeuw! Wel wat anders dan 37'C. Maar ik zie op de buienradar dat het nu 7/1 23:00 bij jou nog "maar" 18 is.
Dat van die apen en dat water is wel "waar"; dat komt niet door de draaiing van de aarde maar omdat bij jou de apen buiten rondrennen en de mensen in een kooitje zitten dat ze "auto" noemen. Zoiets ..
Edwin