Femke in Kaapstad...

Op de toeristische tour

Gisteren zijn Gitta en ik (Charlotte is al met haar stage begonnen) te voet op pad gegaan om de wijk Bo-Kaap (de Islamitische wijk met allemaal leuk gekleurde huisjes) te bekijken. Allebei onze auto's waren toen nog onrijdbaar. Inmiddels blijkt mijn wagentje best mee te vallen (ik heb ongetwijfeld het beste barrel van iedereen hier) en was het tweede ritje langs het strand meer dan een succes. Ik kan links rijden!! En wat een prachtige uitzichten zijn er hier, het is zo jammer dat ik nog zo erg op de weg moet letten.

Het mankement was enkel en alleen het alarm, wat enorm begon te loeien toen onze meneer de monteur mijn startprobleem kwam fixen. Uiteindelijk trok hij gewoon de motorkap open en knipte zonder pardon een snoer door, waarna het enorme kabaal ophield en het ding ook weer gewoon wilde starten. Jippie! Dan maar een auto zónder alarm! Ik snap trouwens niet helemaal wie überhaupt dat ding zou willen jatten!

Wink
Vandaag zou hij nou naar mijn koppeling komen kijken, omdat die heel erg zwaar is, en zou hij een gaspedaal voor Gitta en Charlotte's auto komen regelen. Maar vanochtend belde hij af, meneer de monteur had problemen met zijn eigen auto...hahahahahaha!

Vandaag was het, na gisteren genoten te hebben van zo'n 25 graden, weer een enorm warme dag. We zagen vanmiddag ergens een thermometer , die 35 graden aangaf! Zo voelde het gelukkig niet, want er staat echt een heerlijk koel briesje van zee. Gitta en ik hebben dan ook de hele middag de toerist uitgehangen. Eerst zijn we naar Castle of Good Hope gereden, een oud Nederlands Fort, wat door de VOC-vaarders in de 17e eeuw is gebouwd. Toen lag het nog aan zee, nu ligt het midden in het centrum van Kaapstad. We vielen midden in de ceremonie voor het overdragen van de sleutel en daarna kregen we een rondleiding van een superschattige Afrikaan, die een erg hoog knuffelgehalte had. Bovenop het fort had je een erg mooi uitzicht over de stad. Het meest indrukwekkende vond ik echter een deur in één van de cellen. Deze werden destijds gebruikt om eigen soldaten in op te sluiten die iets strafbaars hadden gedaan. In deze deur hebben die soldaten hun namen gekrast, zoiets als de ‘I was here' van tegenwoordig en die deur zit er nog steeds! Heel bizar dat daar een paar honderd jaar geleden mensen hun naam hebben zitten krassen!

Daarna zijn we naar Waterfront gereden, dé toeristenwijk van Kaapstad. We hebben lekker op een terrasje aan het water gezeten, geluncht en hebben vervolgens een rondje door de wijk gelopen. Heel erg mooi! En het voelt ook meteen een heel stuk anders dan ergens anders, heel vertrouwd en heel veilig. In een groot overdekt winkelcentrum (Victoria's Wharf) keek ik mijn ogen uit! Wauw, zo sjiek allemaal! Er hing zelfs nog, vonden we erg grappig, kerstversiering! Sta je daar in je korte broek en hempje naast een versierde en verlichte kerstboom! Haha!

Vanavond gaan we genieten van de zonsondergang op Signal Hill, waarbij je een fantastisch uitzicht over de stad schijnt te hebben. Ik ben erg benieuwd!

Sabine

Zozo, je speelt je toeristenrol wel goed geloof ik! :)
Wat ga je eigenlijk doen daar, behalve de toerist uithangen en proberen je auto aan de praat te krijgen? Schandalig dat ik t niet weet, dat moet ik toegeven...

anke

jo fem!
goed om te horen dat je auto weer zo snel is gemaakt, lijkt me wel handig voor daar. dat links rijden lijkt me trouwens ook helemaal niks!
geniet van de zonsondergang!
x

Anouk

wow wat een verhalen al! geniet van de mooie zonsondergang en lekker rondcrossen in je barrel!

x Anouk

Marlia (van het JBZ)

Ha die Femke,
Helemaal jaloers ben ik; ik zou zo met je willen ruilen!Jos zegt altijd dat Zuid-Afrika tot de mooiste landen ter wereld behoort, onderga het lekker allemaal en geniet ervan. Heel veel plezier en blijf lekker in dit tempo verhalen schrijven!!!

Martien en Willemien

Ha Femke

O wat klinkt dat heerlijk allemaal, we hebben heimwee naar die mooie stad. Leuk he op Waterfront, heb je de beelden al gezien van Nelson Mandela, Tutu en pres.de Klerk ? Dan voel je je heel klein...erg mooi
Heb je een Ford gehuurd ? Dat woord kwam voor in je verhalen,maar volgens mij bedoel je een fort ;)haha
Geniet lekker van al het moois, ga vooral naar Cape Point en Boulders, zoooo mooi !
Heel veel groetjes uit een koud en besneeuwd Oss,
Martien en Willemien

Michelle

Heyy Fem!
Twee verhalen in één keer :) Super leuk om te lezen!
Liefs!

Femke

@Martien en Willemien
Whahaha! Nee, het is een Volkswagen Chico :P, maar zoveel verstand heb ik verder niet van auto's (én blijkbaar ook niet van gebouwen...thx!)...

@Sabine
Vrijwilligerswerk in een kindertehuis...maandag is mijn eerste dag! Is niet erg hoor, dat je dat niet weet, blijft lastig hè die communicatie naar de andere kant van de wereld!

Anja

Hoi Fem,

Wat een jaloersmakend leventje leid je momenteel! Zou zo met je willen ruilen. Maar tis je van harte gegund. Ben benieuwd naar verdere avonturen.
Liefs, Anja

Liselotte

Snollebol! Hartstikke leuk verhaal, en wat heb je al veel gezien. Helemaal niet het idee dat je daar pas 4 dagen zit :) Maar je geniet blijkbaar volop. Laten we zeggen dat ik vooral jaloers ben op die +35 graden, hier voelt het alsof het -35 is :( Geniet ervan, ik kan het niet vaak genoeg zeggen! Kusjeeee

anne

Dennis

Lekker weertje. Niks hoeven doen. Lekker de toerist uithangen... Ja, ik ben jaloers :P

Nee, geniet er maar lekker van. Je verhalen zijn leuk om te lezen :)

ellen

Hoi Femke, mooie verhalen, leuk geschreven, blijf ze zeker weten volgen!
Wat een omgekeerde wereld; jij in 35 graden en wij in -10 of soms nog meer. Maar alles heeft z'n charme.
Geniet ervan en werk ze straks.

anja van den boogaard

lieve femke hier nu een bericht van mij sorry dat ik zo laat reageer maar mijn vader heeft in het ziekenhuis gelegen met 112 weggebracht, ik mis je lieve snoet bij albert heijn, ik ben blij dat je het reuze na je zin hebt. je verdient het. we missen je bij albert heijn
veel liefs van anja van den boogaard

Loes

Hoi Femke,
Heerlijk, die schrijflust van jou!
(Zijn er 2 Anja van den Boogaard-s in jou bekenden-kring?)
Hier gaat het wat minder, maar des te fijner om te lezen dat bij jou alles goed gaat!
Groetjes van Loes.

Femke

@Anja
Jeetje wat erg! Gaat het nu weer beter met hem?

@Loes
Ja! Grappig hè! En ze kennen elkaar ook nog eens! :)

Katrien

Dag Femke,

Ik zag dat je antwoord gaf op mijn blog, maar zo gemakkelijk communiceren is dat niet!
Kan je misschien je mail / cell phone sturen naar [email protected] ?

Groetjes :o)

Ome Eric

Femke van harte gefeliciteerd met je verjaardag.
Geniet nog nog nog meer van deze bijzondere dag.

Eric&Jose
Sanne en Niels