Femke in Kaapstad...

Over crap, kots, poep en Floor

Zo, daar is dan weer een verhaaltje van mij zo op de vroege morgen. Eigenlijk zou ik nu al in de auto moeten zitten richting Somerset West, maar je raadt het vast al, dat crappy ding van mij heeft het (en nu echt) begeven. Mister Barrel heeft een lekke band. En laten banden nu net your own responsibility zijn en laat ik er nou nog nooit één vervangen zien worden, laat staan dat ik er zelf ooit één heb vervangen. Wie verzint dit?! ARGH! Ik begin dat wagentje zo onderhand behoorlijk zat te worden! Ik heb hem pas een week...

De hele week erger ik me al groen en geel aan mijn auto. Het ding bleek op de snelweg niet harder te kunnen dan 95 km/h, daarna wordt hij zo ongeveer een luxere versie van een trilplaat en zwabber ik over de weg (kan dat niet iets met een slappe band te maken hebben, vraag ik me nu af...). Daarnaast is mijn koplamp nog steeds stuk en belde ik dus zo'n tien minuten geleden wanhopig met meneer de monteur en zette een heel zielig stemmetje op, 'dat ik écht niet wist hoe ik een band moest verwisselen en dat er nieieieiemand was om het aan te vragen.' En hij zwichtte. Jeej, voor de charmes van een zielige vrouw! Hopelijk doet zijn eigen auto het weer en kan hij mij over twee uurtjes uit de b(r)and helpen. Kan ik toch nog een middag werken.

In het kindertehuis heb ik het wel heel erg naar mijn zin! De kindjes zijn heel lief, al waren ze gisteren niet echt te genieten. Het was ook zo drukkend warm, bijna 40 graden en er stond nauwelijks wind.

Ik ben inmiddels al volledig ingewijd in het kinderleidsterschap, ben al meerdere malen voorzien van een heerlijke golf babykots (ik was gisteren nog geen 3 minuten binnen en het was alweer zover!) mijn kleren zitten onder de papvlekken, ik ruik de hele dag naar baby en heb al duizenden poepluiers verschoond. Het is echt heel vreemd, die kinderen hier poepen allemaal de hele dag! Alle luiers waren poepluiers! Ik dacht serieus dat kinderen gemiddeld maar 1 keer per dag poepten...

Ik heb me de afgelopen twee dagen veel bekommerd om Keyna, een negen maanden oude baby die behoorlijk ziek was. Alles wat erin ging, kwam er in grote golven weer uit en om haar koorts wat te laten zakken heb ik haar meerdere malen verkoelend in bad gedaan. Uiteindelijk trok ik gisterenmiddag aan de bel, ze had al ruim anderhalve dag niets gegeten en gedronken en het was erg warm. Uiteindelijk is de dokter gekomen en moest ze mee naar het ziekenhuis.
Zelf heb ik na drie dagen werken ook al een virusje of bacterie te pakken, ondanks de hygiënevoorschriften (altijd handschoenen aan bij het verschonen en heel vaak handen wassen). Ik zal je de details in dit toch al vieze verhaaltje besparen, maar ik ben in ieder geval blij dat ik Norit bij me heb. Haha!

Dan heb ik als afsluiting ook nog wat leuk nieuws van deze kant: Floor is hier! Gisterenavond is ze na 3,5 maand backpacken in Kaapstad aangekomen en ze ligt nu nog lekker te slapen in mijn bed. Het is superraar, maar tegelijk ook superleuk om iemand van thuis hier te zien! We zijn voorlopig nog niet uitgepraat en het komt dus mooi uit dat ze tot zondag hier in huis is!

Zo, dan ga ik nu maar wachten op mijn held in barre tijden, hij zou hier op zijn vroegst om negen uur zijn. Ik ben benieuwd...

Yvon

He Fem,

nou klinkt lekker allemaal! hihi
Wel heftig hoor zo van die kindjes die vanalles hebben meegemaakt (zie vorig verhaaltje, Foetale Alcohol Syndroom baba). Ja ik liep nog een verhaaltje achter, je schrijft ook zo vaak! Maar dat kan ik me goed voorstellen, je maakt natuurlijk ook veel mee.
Balen van de auto, hopelijk wordt ie snel gefixed!

Liefs Yvon

Christien

Och, wat later op je werk..... het scheelt je vandaag in ieder geval heel veel kots en een hele hoop vieze luiers.
Hopelijk is je koekblik niet meer te repareren en krijg je een andere auto. Kan toch niet slechter zijn dan deze???
Nog een paar gezellige dagen met Floor.

Jody

wat een verhaal Fem, ik was al gewaarschuwd door de titel maar toch. Het is in mijn ervaring niet normaal dat kinderen de hele dag poepluiers hebben, een keer of 3 a 4 per dag is echter wel normaal, maar dit klinkt toch als een soort bacterietje. En jij zelf ook al, jakkie.

Sterkte met auto, en alles, liefs Jody

Fenny

Ha Meiden,
Wat fijn dat jullie samen zijn!
Haha leuke verhalen over die baby's, als ik dat had geweten had je nog wel een cursusje babyleidster zijn van mij gekregen hoor! Want ook onze Nederlandse baby's hebben momenteel een virusje te pakken waarbij ze zeer veel poepen ;)
Geniet er lekker van daar!
Liefs xx
Fenny
Ook n dikke knuffel voor Floor

Eline

Wat een verhaal .
Door al die babyervaring wordt jij later wel een supermamaaaa!
Kus!

Sabine

Hey Femke!
Mocht ooit iemand zijn/haar biologische klok wat willen vertragen dan zal ik hem/haar bij jou op consult sturen! Babykots, poepluiers, bacterieinfecties...klinkt lekker allemaal ;)
Maar gelukkig heb jij je barrel op (platte) banden om je druk over te maken, dat maakt deze babyongemakjes ondergeschikt ;)

Succes ermee maar weer!

Groetjes

Wouter

heey sis..

tjemig... wat een schijtzooi daar zeg:P
maar ervaringen genoeg!
volgens mij kun je alles als je terug komt

succes
xx

Dennis

Gadverdamme... Floor!

Katrien

Hallo,
ik ben Katrien en zit momenteel ook in Zuid Afrika, in franschhoek, ik ben hier ook 3 maanden en voor vrijwilligerswerk.Ik heb even tijd en was wat aan het surfen naar reisblogs van anderen in Zuid Afrika. Zo kwam ik hier terecht. Ik plan zeker om eens naar Kaapstad te gaan, misschien heb je zin om daar samen op een terrasje te zitten?
katrien_stellenbosch.reislogger.nl of [email protected]

Vele groetjes en geniet!!!

Fam

Fem, wat gaaf om je verhalen te lezen. Zet m op daar! xx

anne

en doet dit alles ook iets met een eigen kinderwens? met de mijne in elk geval wel :) niet dat ie heel actief is en bij gebrek aan man zal het hoe dan ook nog wel een tijdje duren, haha. Nou een band vervangen zou ik ook bij god niet weten hoe dat moet, een fietsband repareren is zelfs one bridge too far voor mij. Nou ondanks alle feaces wens ik je wederom veel plezier!
xx Anne

Marion

Hey Fem

Je moet alles een keer meegemaakt hebben dus waarom dit niet.
Veel plezier ermee en tot de volgende keer.

Gr. Marion

Daniël

Hey Fem,

De titel waarschuwde al, maar ik wist ook niet dat die baby's zoveel poepen! Nou ik moet zeggen dat die Bevers van mij er af en toe ook wat van kunnen ook al zijn ze wat ouder, dus ik kan me wel enigzins voorstellen hoe je je voelt :P Maar je doet het voor de goede zaak! Veel sterkte en succes! Ook met je auto :P

xx